У Дрогобичі попрощалися із захисником України, який народився на Донеччині

У Дрогобичі попрощалися із захисником України, який народився на Донеччині

Руслан Сергієнко загинув на День Незалежності, 24 серпня

У Дрогобичі 1 вересня провели в останню путь загиблого захисника України Руслана Сергієнка. Він був родом з Донеччини.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Руслан був уродженцем Краматорська та все життя жив на Донеччині. Після повномасштабного вторгнення росії чоловік добровільно пішов захищати Батьківщину.

"В рідних краях захисника — неспокійно, практично не змовкають повітряні тривоги та ведуться постійні обстріли. Більшість людей евакуювались з цих регіонів до більш безпечних міст України. Так зробили й рідні Руслана. Дві сестри Героя переїхали до Дрогобича з дітьми та продовжують перебувати тут в статусі внутрішньо переміщених осіб", — розповідають у міськраді.

Саме тому домовину з тілом воїна Руслана привезли до Дрогобича. Місто зустріло загиблого традиційно на Перехресті Героїв. Після короткої панахиди конвой із тілом захисника вирушив у центр міста, на площу Ринок, де відбулась загальноміська прощальна панахида. Чин панахиди відслужили священнослужителі Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної Церкви України.

"На площі зібралось чимало небайдужих мешканців — дрогобичани та гості міста доєднались до спільної молитви, аби вшанувати загиблого Героя та підкреслити те, що немає східної та західної України — є одна, єдина і неподільна Україна, і вклад кожного Героя в її захист є безцінним", — наголошують у міськраді.

Після загальноміської поминальної молитви траурний конвой рушив до храму Стрітення Господнього Православної Церкви України, де провели чин похорону. Поховали Руслана Сергієнка на Полі Скорботи у Дрогобичі.

Нагадаємо, Руслан Сергієнко загинув на День Незалежності, 24 серпня, поблизу населеного пункту Піски на Донеччині під час виконання бойових завдань.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності