• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, який незаконно привласнив близько 2,5 млн гривень

На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, який незаконно привласнив близько 2,5 млн гривень

На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, який незаконно привласнив близько 2,5 млн гривень

У 2019 році сільський голова одного з населених пунктів Сокальського району підробив офіційні документи щодо будівництва газопроводу до сіл територіальної громади

На Львівщині колишній сільський голова незаконно заволодів бюджетними грошима. Так, чиновник використав службове становище та вступив у змову з керівником підприємства-підрядника, після чого заволодів близько 2,5 млн гривень, які виділили з бюджету для будівництва газопроводу.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

У 2019 році сільський голова одного з населених пунктів Сокальського району підробив офіційні документи щодо будівництва газопроводу до сіл територіальної громади.

"В подальшому був проведений тендер, визначений переможець, складені та підписані акти про виконання та приймання робіт, а також здійснені відповідні оплати. Проте, насправді роботи з будівництва газопроводу не проводились, і навіть потреби у їх проведенні не було, оскільки вони вже були виконані раніше, про що зловмисники достовірно знали. Таким чином вони заволоділи бюджетними коштами у сумі близько двох з половиною мільйонів гривень", — інформують у поліції.

Колишньому сільському голові повідомили про підозру.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт переданий до суду.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Львові працівниця банку підозрюється у привласненні майже 2 млн грн. Зловмисниця — 58-річна колишня завідувачка одного з відділень банку у Львові.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності