На голову та депутатів Сколівської громади подали в суд за грабіж і насильство

На голову та депутатів Сколівської громади подали в суд за грабіж і насильство

25 серпня слідчий суддя Сколівського районного суду зобов'язав відділення поліції №3 Стрийського райуправління Нацполіції зареєструвати кримінальне провадження за заявою місцевого мешканця про, начебто, вчинення відносно нього грабежу і насильства з боку голови та депутатів Сколівської міської ради і старост сіл Сколівської територіальної громади.

Про це Lviv.Media стало відомо з матеріалів судової справи № 453/990/22.

Зазначається, що 20 серпня 2022 року громадянин електронною поштою направив до поліції заяву щодо протиправних дій голови та депутатів Сколівської міської ради і старост сіл Сколівської територіальної громади, які, на його думку, вчинили стосовно нього групою осіб грабіж, поєднаний із насильством та погрозою застосування насильства, за що передбачена кримінальна відповідальність за ч. 3 та ч. 4 ст. 27, 28 та ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України.

Відповідну заяву було зареєстровано у відділенні поліції №3 Стрийського райуправління Нацполіції, однак відомості про неї не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

22 серпня громадянин звернувся з позовом до Сколівського районного суду щодо бездіяльності посадових осіб відділення поліції №3 Стрийського райуправління Нацполіції. Своїм рішенням суд зобов'язав зареєструвати заяву про вчинення злочину до ЄРДР.

Зазначимо, що в матеріалах справи не повідомляється, які саме дії вчинило керівництво Сколівської громади.

Нагадаємо, Самбірський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок 19-річному студенту, який минулого року здійснив смертельну ДТП у Самбірському районі. Внаслідок аварії загинули двоє людей, ще п'ятеро були травмовані.

Йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років. Окрім того, він має сплатити родичам загиблих моральну компенсацію на загальну суму 1,7 млн гривень.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності