Поранені військові з Львівщини можуть отримати допомогу на реабілітацію

Поранені військові з Львівщини можуть отримати допомогу на реабілітацію

Зазначається, що допомога надається один раз на рік на одну особу на реабілітацію

Захисники України з Львівщини, які постраждали внаслідок війни, можуть отримати допомогу на реабілітацію з обласного бюджету. Особи з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ груп з числа військових мають право отримати адресну допомогу на реабілітацію або санаторно-курортне лікування.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Допомога надається і виплачується особам з інвалідністю, які фактично проживають у Львівській області. Для її отримання необхідно звернутися з відповідною заявою та пакетом документів до відділу з питань соціального захисту сільської, селищної, міської ради за зареєстрованим місцем проживання / перебування. Розмір виплат залежить від групи інвалідності та цьогоріч становить:

  • І група — 25 тис. гривень;
  • ІІ група — 15 тис. гривень;
  • ІІІ група — 10 тис. гривень.

Зазначається, що допомога надається один раз на рік на одну особу на реабілітацію для оплати вартості медичної та/або фізичної, та/або психологічної реабілітації. Для осіб, які отримували таку допомогу у 2021 році, необхідно додати відповідні документи щодо вартості отриманих послуг, не меншої від двох третіх розміру допомоги.

Нагадаємо, на Львівщині в одному із медзакладів відкрили п’ять палат у реабілітаційному відділенні для українських захисників та захисниць.

Додамо, у Львові діти військових можуть отримати кошти на оздоровлення.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності