• Головна
  • Новини Львівщини
  • Не один і не два мільйони: на Львівщині продали найдорожчий від початку скасування мораторію на землю пай

Не один і не два мільйони: на Львівщині продали найдорожчий від початку скасування мораторію на землю пай

Не один і не два мільйони: на Львівщині продали найдорожчий від початку скасування мораторію на землю пай

Площа паю становить 0,94 га

На Львівщині продали найдорожчий від початку скасування мораторію на землю пай. Він коштує понад 5 мільйонів гривень.

Про це пише Львівська ОВА.

Площа паю становить 0,94 га. Він розташований на території Сокільницької громади Львівської області. Водночас з 1 липня 2021 року у Львівській області уклали договорів на майже 3 тисячі га, з яких 1118 га — це площі проданих 838 земельних паїв. За період повномасштабної війни продали 247 паїв на площу 366 га.

"Середня вартість гектара паю в області становить близько 76 тис. грн та поступається лише Київській. По Україні з моменту скасування мораторію продали близько 148 тис. га паїв, при цьому частка Львівщини тут становить менше відсотка. Це свідчить про те, що в нашій області ринок землі не спішний", — прокоментувала директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Тетяна Гетьман.

Регіонами з найактивнішим ринком землі під час війни (за кількістю угод та площею паїв, щодо яких зареєстровані договори купівлі-продажу) є Харківщина (25,96 тис. га), Херсонщина (14,42 тис. га) та Дніпропетровщина (14,27 тис. га).

Додамо, законом встановлене важливе обмеження — до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених на місцевості власникам земельних паїв, не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності