У Львівській ОВА жорстко розкритикували роботу обласних податківців

У Львівській ОВА жорстко розкритикували роботу обласних податківців

Йдеться про те, що велика кількість підприємств виплачують мінімальну зарплату, яка не відповідає ринковому рівню

Керівництво Львівської обласної податкової служби систематично недопрацьовує за низкою питань, що призводить того, що бюджет області недоотримує мільйони гривень.

Про це заявив перший заступник голови ЛОВА Андрій Годик, повідомляє журналістка Lviv.Media.

За його словами, йдеться про порушення, що фіксуються щодо мінімізації відрахувань до бюджетів від заробітної плати. Простіше кажучи, йдеться про те, що велика кількість підприємств виплачують мінімальну зарплату, яка не відповідає ринковому рівню.

“Питань надзвичайно багато. Щодо юридичних осіб, які ми зазначаємо в переліку, ми відштовхуємося від того, що нам надають в ГУ ДПС, а також від інших органів виконавчої влади регіонального рівня. З невеликим бажанням, скажімо так, надають. Але змушені це робити. Щоб зробити висновок і системно працювати з проблематикою, треба дійсно володіти інформацією, яку має Головне управління ДПС, тому що вони бачать і кількість працівників, і основні засоби. Вони бачать обіг”, — сказав чиновник.

Годик зазначив, що у Львівській ОВА прагнуть інформувати мешканців області, в тому числі про недопрацювання з боку керівництва ГУ ДПС у Львівській області.

“Ми діємо виключно в межах чинного законодавства — проаналізували, прослухали, протокольне доручення всім суб’єктам, які дотичні до цієї проблематики. Якщо питання не зрушиться з місця, буде відповідне реагування у вигляді інформування ДПС України, Міністерства фінансів та Кабінету Міністрів”, — сказав перший заступник голови ЛОВА Андрій Годик.

Додамо, у Львівській ОВА розкрили масштабну податкову схему: повз бюджет проходить 250 млн гривень.

Нагадаємо, за словами очільника Львівської ОВА Максима Козицького, якщо податкова не відреагує, Львівська ОВА буде змушена звертатися до Міністерства фінансів та Кабміну.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності