• Головна
  • Новини Львівщини
  • Через незадовільну роботу податкової щомісяця місцеві бюджети Львівщини недоотримують близько 250 млн гривень

Через незадовільну роботу податкової щомісяця місцеві бюджети Львівщини недоотримують близько 250 млн гривень

Через незадовільну роботу податкової щомісяця місцеві бюджети Львівщини недоотримують близько 250 млн гривень

Якщо податкова не відреагує, Львівська ОВА буде змушена звертатися до Міністерства фінансів та Кабміну

Через незадовільну роботу податкової щомісяця місцеві бюджети Львівщини недоотримують близько 250 мільйонів гривень ПДФО.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами посадовця, гроші не надійшли до бюджетів через те, що підприємства мінімізували сплату ПДФО.

"Тим часом в податковій заплющують на це очі. Наголошую: це жодним чином не стосується бізнесу, який відповідально працює в умовах війни, мова виключно про ті підприємства, які працювали в "сірій" зоні і минулого року", — пише Козицький.

Середня заробітна плата у Львівській області, за даними податкової, станом на березень становить 14 тисяч 100 гривень. При цьому майже 6 тисяч підприємств області оплачують заробітну плату в сумі, меншій за мінімальну або близькій до мінімальної, яка зараз становить 6 тисяч 500 гривень. Відтак, різниця між середньою заробітною платою і тим, що недоплачують підприємства, становить 250 мільйонів.

"Львівська ОВА хоче привернути увагу жителів області до цієї проблеми, оскільки ПДФО становить до 80% надходжень у бюджети територіальних громад та обласний бюджет. Ці порушення відбуваються системно. Податкова має усі інструменти, щоб протидіяти підприємствам-ухилянтам. Чому вона цього не робить?", — наголошує посадовець.

Козицький зазначив, що якщо податкова не відреагує на ці дані, Львівська ОВА буде змушена звертатися до Міністерства фінансів та Кабміну.

Додамо, податкова Львівської області не змогла спростувати звинувачення у непрозорій діяльності.

Нагадаємо, Головне управління ДПС у Львівській області підозрюють у махінаціях з відшкодуванням коштів суб’єктам господарювання. За інформацією очільника області, до ЛОВА неодноразово звертались підприємці через незрозуміле ухвалення рішень податкової служби в ручному режимі щодо відшкодування тому чи іншому суб’єкту господарювання ПДВ.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності