День Незалежності у Львівській області: як святкують громади

День Незалежності у Львівській області: як святкують громади

24 серпня Україна відзначає День Незалежності. Рівно 31 рік тому Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Цей день відзначають у кожному куточку країни. Хоча цьогоріч через повномасштабне вторгнення російської федерації від гучних святкувань відмовилися, деякі заходи все ж проводили. У цій добірці Lviv.Media зібрало події, які відбувалися на Львівщині.

Львів

У Львові біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного освятили плити “Алеї слави” на честь загиблих захисників України.

На заході вшанували пам’ять полеглих за Батьківщину 205 випускників академії, 137 з яких — після повномасштабного вторгнення рф. 32 випускники НАСВ стали Героями України, 13 з них — посмертно.

Також у місті до Дня Незалежності вшанували Героїв, які віддали своє життя за свободу нашої держави. Урочистості розпочалися на Марсовому полі, де львів’яни поклали квіти на могили та вшанували полеглих молитвою й урочистим виконанням гімну.

Дрогобицька громада

Напередодні 31-річниці Незалежності дрогобичан спитали, з чим вони асоціюють незалежність, про що мріють та чого бажають один одному в день свята.

Також 24 серпня у місті провели урочисте віче з нагоди Дня Незалежності України.

Крім того, 24 серпня Дрогобицький міський голова Тарас Кучма спільно з керівницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко здійснили чергову поїздку в пологовий будинок міста. За останні сім днів у медичній установі на світ з’явилось дев’ять українців та українок — чотири хлопчики та п’ять дівчаток. З нагоди свята очільник громади Тарас Кучма та Олександра Пашко подарували символічні в цей день подарунки — дитячі бодіки з вишивками.

Новояворівська громада

У Новояворівській громаді 24 серпня за участі керівництва міської ради, громадськості, духовенства вшанували пам’ять воїнів громади, які загинули в боротьбі за Незалежність України.

Городоцька громада

У Городоцькій громаді до Дня Незалежності відбулася перша екскурсія оновленим історико-краєзнавчим музеєм.

Стрийська громада

У День Незалежності України начальник Стрийської РВА вручив нагороди військовослужбовцям, правоохоронцям та рятувальникам району. За зразкове виконання військового і службового обов’язку та за високий професіоналізм нагородили цінними подарунками й відзнаками військових, правоохоронців та рятувальників Стрийщини, а також посадовців РВА.

Бориславська громада

З нагоди свята у Бориславі в міському Палаці культури відбулася урочиста сесія. Традиційно захід розпочався з виконання Державного Гімну України.

Також хвилиною мовчання присутні вшанували учасників національно-визвольних змагань за волю й незалежність України та новітніх Героїв.

Крім цього, за вагомий внесок у здійснення волонтерських ініціатив, високу громадянську свідомість, надання допомоги підрозділам ЗСУ, створення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб, наближення перемоги над ворогом України та з нагоди 31-ої річниці Незалежності України вручили подяки представникам волонтерського активу міста.

Червоноградська громада

З нагоди Дня Незалежності у Червонограді учасники Червоноградського братства ОУН-УПА провели урочистий захід біля пам'ятника Степану Бандері.

Нагадаємо, цьогоріч День Незалежності для України особливий. Бо ми не просто відзначаємо та шануємо незалежність, а й боремось та буквально воюємо за неї. Втім, як і завжди. Просто саме цього року війна набула найбільш відвертого і найбільш страшного характеру.

В інтерв’ю з доктором історичних наук та в.о. декана історичного факультету ЛНУ імені Івана Франка Русланом Сіромським Lviv.Media пригадує, коли ще українці боролися за свою незалежність, якою була ця боротьба, які уроки з історії виносили українці та чому ця війна — найкращий шанс для українців.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності