Облаштували 32 квартири для ВПО: у Стебнику завершили реконструкцію гуртожитку

Облаштували 32 квартири для ВПО: у Стебнику завершили реконструкцію гуртожитку

Споруда простоювала кілька десятків років

У Стебнику завершили капітальну реконструкцію будівлі гуртожитку. Споруда простоювала кілька десятків років, а тепер стане житлом для переселенців.

Про це 23 серпня повідомила Дрогобицька міська рада.

У гуртожитку провели капітальний ремонт та облаштували 32 просторі квартири, які розраховані на 150 людей. Усі роботи виконали під ключ: в оселях встановили санвузли, провели ремонт кімнат, облаштували кухні та встановили ліжка.

Перші ключі від помешкань у День прапора, 23 серпня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з головою Львівської ОВА Максимом Козицьким вручили для внутрішніх переселенців, які мешкають у Стебнику.

"За 52 дні і 15 годин був облаштований цей будинок. Роботи виконано під ключ: кожна з квартир має ремонт, облаштовано душові кімнати. Окрім того, від наших польських партнерів очікуємо на меблі — це ліжка, матраци, постіль тощо. Також благодійні організації з Польщі передали побутову техніку", — сказав очільник громади Тарас Кучма.

Додамо, загальна вартість об'єкта становить 25 мільйонів гривень, з яких 10 мільйонів — кошти, виділені з обласного бюджету. До реконструкції гуртожитків також долучились і благодійні організації з Польщі, які надали меблі, матраци та побутову техніку для нових осель. Допомогу будівельними матеріалами надала громада міста-побратима Битом.

Нагадаємо, понад 4 тисячі вимушено переміщених осіб з початку повномасштабного вторгнення росії були змушені переїхати із зони бойових дій та прибули в Стебник.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності