Переплутав з кабаном: суд засудив мисливця, який вбив свого напарника під час полювання

Переплутав з кабаном: суд засудив мисливця, який вбив свого напарника під час полювання

Миколаївський районний суд визнав винним мисливця, який вбив чоловіка під час полювання. Суд призначив йому покарання, встановивши один рік іспитового терміну.

Про це Lviv.Мedia стало відомо з рішення суду № 447/367/22.

Трагедія сталася 13 листопада 2021 року під час полювання на території мисливського угіддя ЛТМіР "Лісівник" у лісовому масиві поблизу с. Стільсько Стрийського району.

Мисливець випадково прийняв свого напарника за кабана, на якого полював. Зокрема, мисливець, прийнявши чоловіка за тварину, вистрілив у його сторону з нарізного карабіна марки SauerS100. Напарник перебував від нього за 70-80 метрів у напівсидячому положенні.

"Рухаючись по заздалегідь обумовленому з учасниками полювання маршруту, побачивши рух на поверхні землі, думаючи що це тварина, однак не переконавшись у цьому, здійснив один постріл у вказану сторону", — йдеться у вироку.

Від отриманого вогнепального поранення чоловік загинув на місці.

Мисливця звинуватили у вбивстві з необережності. У судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину та розкаявся у скоєному. Він зазначив, що загиблий був його другом, та просив суд суворо не карати.

Миколаївський районний суд визнав чоловіка винним згідно з ч. 1 ст. 119 ККУ та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком 3 роки, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Нагадаємо, суд покарав львів’янина умовним терміном за підтримку “руского міра”. Чоловік протягом 2018-2022 років у соцмережі “Однокласники” розмістив 15 публікацій, які присвячені тематиці протистояння на Донбасі, зокрема критиці українців, які підтримують ідею незалежного від росії політичного курсу країни.

Читайте також: 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності