"Не розібравшись, зламав ніс": на Львівщині засудили чоловіка, який побив сусідку

"Не розібравшись, зламав ніс": на Львівщині засудили чоловіка, який побив сусідку

Радехівський районний суд Львівської області покарав чоловіка умовним терміном за побиття родички своєї сусідки, а також зобов'язав його сплатити 20 тисяч гривень моральної шкоди потерпілій.

Про це Lviv.Мedia стало відомо з рішення суду № 451/547/22.

Зазначається, що чоловік, повертаючись додому, почув, як його співмешканка свариться з потерпілою у під'їзді. Не розібравшись у ситуації, він вдарив потерпілу в обличчя, в результаті чого у неї з'явилась гематома довкола ока, а також був зламаний ніс.

Потерпіла пояснила, що до неї звернулась її рідна сестра та повідомила, що в неї виник конфлікт із сусідкою, та попросила до неї прийти. Як тільки вона зайшла у під'їзд, з нею почала сваритись сусідка з першого поверху, після чого до них підбіг чоловік та вдарив її кулаком в обличчя.

Суду жінка повідомила, що нападник надалі пропонував їй тисячу гривень компенсації та просив забрати заяву з поліції.

Втім, вона просить стягнути з обвинуваченого 4727 гривень матеріальної шкоди, адже в результаті отриманої травми вона не могла працювати. Цю суму вона порахувала з огляду на мінімальну заробітну плату — 6500 гривень. Також жінка просила суд стягнути на її користь 100 тисяч гривень моральної шкоди та 14 тисяч гривень процесуальних витрат на послуги адвоката.

Радехівський районний суд, зважаючи на доведеність злочину, визнав обвинуваченого винним згідно з ч. 2 ст. 125 КК України та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік.

Водночас суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої, зобов'язавши чоловіка відшкодувати їй 20 тисяч гривень моральної шкоди та 9 тис. гривень процесуальних витрат на захисника.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності