На Львівщині вшанували пам’ять польських бійців, які загинули у битві з більшовиками

На Львівщині вшанували пам’ять польських бійців, які загинули у битві з більшовиками

Із 330-ти польських добровольців загинули 318

Сьогодні, 20 серпня, представники Польщі та України вшанували пам’ять загиблих добровольців біля кургану у селі Загір’я, що у Золочівському районі.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Організувало захід Польське товариство охорони військових могил у Львові у співпраці з Генеральним консульством Республіки Польща у Львові. Учасники заходу приєдналися до Святої Меси і поклали квіти до пам’ятника польським бійцям, що полягли у битві 1920 року.

«102 роки тому на цьому місці від більшовицької навали загинуло понад 300 молодих людей. Це була героїчна битва за незалежність Польщі та України. Як польський народ, так і  український, багато натерпілись в минулих століттях. Українці нині продовжують боронити українську державу від російського агресора. З перших днів повномасштабної війни росії, Польща - наш справді добрий та вірний друг. З такими геополітичними партнерами та стратегічними колегами як Польща, в Україна точно переможе», - сказав заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Довідково: Битва під Задвір'ям (тепер – Золочівський район), відома як «Польські Термопіли», відбулася 17 серпня 1920 р.

Батальйон із кількохсот польських добровольців, так званих львівських орлят, під командуванням капітана Болєслава Зайончковського, зупинив наступ більшовицьких сил Першої Кінної армії Сємьона Будьонного, і завадив наступу більшовиків на Львів. Із 330-ти польських добровольців загинули 318. Частина з них поховані у братській могилі у Задвір’ї, інші – на військовому цвинтарі Орлят на Личакові.Бій відбувся у межах тодішньої польсько-радянської війни (1919-1920 рр.), у якій Польська Республіка та Українська Народна Республіка протистояли радянській росії.

Нагадаю, що Україна та Польща працюють над створенням спільного підприємства з виготовлення зброї.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності