На Львівщині у всіх районах запрацювали консультативно-координаційні центри для переселенців

На Львівщині у всіх районах запрацювали консультативно-координаційні центри для переселенців

Сьогодні, 19 серпня, запрацювали консультативно-координаційні центри для переселенців. Їх створили при районних військово-цивільних адміністраціях Львівщини.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Зараз в області офіційно живе майже 250 тисяч переселенців. За неофіційними даними, таких людей понад 400 тисяч.

"Наша область — єдина область України, яка досі щодня приймає евакуаційні потяги. І ними щоразу прибувають все важчі категорії людей. Це люди похилого віку та з інвалідністю, вони потребують особливої підтримки та догляду. Другий виклик — до першого вересня ми маємо переселити ВПО з усіх навчальних закладів, щоб дошкільнята, учні та студенти могли навчатися повноцінно. Крім того, попереду, мабуть, найважча зима за роки незалежності. Прихистки, де будуть жити люди, потребують не лише ремонту, але й мають належно обігріватися", – заявив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Очільник області наголосив, що такі центри в Україні створюють вперше. Адже вимушені переселенці, які живуть у районах, повинні мати доступ до медичної, юридичної, психологічної, соціальної допомоги, а також до консультацій з пошуку роботи, пенсій. Відтак, внутрішньо переміщені особи можуть у будь-який час з понеділка до п’ятниці звернутись до консультаційно-координаційних центрів. Організації-партнери скеровуватимуть туди фахівців відповідно до затверджених графіків.

До роботи консультаційно-координаційних центрів наразі долучилися 27 партнерів. Сьогодні з ними підписали Меморандум про співпрацю. Усіх, хто має можливість і бажання допомогти вирішувати важливі питання для переселенців, запрошують доєднуватися до роботи цих центрів.

Нагадаємо, сотні сімей переселенців отримають помешкання у Львівській області.

Додамо, що від початку повномасштабної війни в Україні у Львові медичну допомогу отримали понад 90 тисяч переселенців.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності