• Головна
  • Новини Львівщини
  • Продавали авто, призначені для ЗСУ, стороннім особам: поліція Львівщини викрила злочинне угруповання

Продавали авто, призначені для ЗСУ, стороннім особам: поліція Львівщини викрила злочинне угруповання

Продавали авто, призначені для ЗСУ, стороннім особам: поліція Львівщини викрила злочинне угруповання

У такий спосіб "підприємці" намагались продати три автомобілі загальною вартістю 12300 доларів США

Правоохоронці Львівщини викрили групу зловмисників, які заробляли на продажі автомобілів, призначених нібито для Збройних Сил України. До складу угруповання входили мешканці Запоріжжя.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, зловмисники ввозили в Україну автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги, призначеної нібито для військовослужбовців Збройних Сил України. Потім продавали авто стороннім особам, привласнюючи кошти.

"Для прикриття своєї злочинної діяльності документи оформляли через благодійну організацію. У такий спосіб "підприємці" намагались продати три автомобілі загальною вартістю 12300 доларів США", — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення учасникам групи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Львівській області правоохоронці викрили киянина, який разом зі своїм спільником допомагав військовозобов’язаним чоловікам виїжджати з України.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності