На Львівщині закрили вісім шкіл через недостатню кількість учнів

На Львівщині закрили вісім шкіл через недостатню кількість учнів

Через недостатню кількість учнів на Львівщині закрили вісім шкіл. Рішення щодо інших 20-ти закладів мають ухвалити до кінця серпня.

Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Основною причиною, через яку школи закривають, є недостатня кількість учнів. Зазначається, що в деяких школах батьки самі заявили, що переведуть дитину в іншу школу. Також є випадки, коли в школах навчалось до 10-ти дітей.

"Зараз батьки зацікавлені в якісній освіті. Школа, яка має малу кількість учнів, не має перспектив для розвитку дитини. Наприклад, коли всі класи вчить одна або дві вчительки. Звичайно, що вкладати кошти у фінансування таких шкіл недоцільно. І є момент відносно соціалізації учнів — дитині, яка провчилася у класі з двома-трьома дітьми, а в п’ятий клас йде у школу в повноцінний клас, дуже важко адаптуватися, виникають проблеми з комунікацією", — розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти і науки Львівської ОВА Ірина Сислюк.

За словами Ірини Сислюк, школи закриваються після відповідного рішення місцевих органів влади. Окрім того, місцеві органи влади вирішуватимуть, як будуть використовуватися приміщення закритих шкіл. У департаменті освіти і науки Львівської ОВА рекомендують громадам використовувати ці приміщення як позашкільні заклади — для гурткової роботи, клубу за інтересами.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності