Львівські лікарі зберегли зір новонародженому хлопчику зі складною патологією

Львівські лікарі зберегли зір новонародженому хлопчику зі складною патологією

Теодор народився на 24-му тижні з вагою 560 грамів

Лікарі Неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні зберегли зір новонародженому хлопчику.

Про це 18 серпня розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації.

Теодор народився на 24-му тижні вагітності з вагою 560 грамів у Тернополі. До Львівської обласної клінічної лікарні його привезли з вагою 1450 грамів, але з дуже складною патологією очей — задня агресивна ретинопатія недоношених, що потребувала якнайшвидшої високоспеціалізованої допомоги.

На прийняття рішення й проведення оперативного втручання у лікарів було всього 48 годин.

"Враховуючи сам стан сітківки й те, що судин було дуже мало — велика васкулярна зона, тут просто одна лазерна коагуляція не допомогла б. Тому ми спільно з вітреоретинальними хірургами прийняли рішення ввести анти-VEGF препарат. За два тижні зробили допоміжну лазерну коагуляцію, а за місяць — ще одну. Тепер вже точно знаємо, що з очками все буде добре, і наш крихітний пацієнт буде бачити", — розповіла лікарка-офтальмологиня Ірина Музичка.

Вона додала, що зараз хлопчик важить уже 3 610 грамів, а лікарі роблять усе, щоб він якомога швидше повернувся додому здоровим.

"У мого хлопчика буде майбутнє, наповнене здоров’ям. Було так багато переживань і страхів, але тепер я впевнена, що все буде добре, ми побороли найстрашніше — проблему із зором. Ми щодня ростемо і розвиваємося, тут маємо професійну допомогу, підтримку, опіку і людяність в особі всієї медичної команди", — поділилась Олена, мама маленького пацієнта.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності