У Дрогобичі будівництво індустріального парку може стартувати вже цієї осені

У Дрогобичі будівництво індустріального парку може стартувати вже цієї осені

У Дрогобичі вдосконалили концепцію майбутнього індустріального парку "Галіт". Площу парку розширили та збільшили перелік галузей майбутнього парку. Будівництво може розпочатись уже цієї осені.

Про це повідомляють у Дрогобицькій міській раді.

Так, площу парку розширили із пропонованих на початку 93,3 тис. м кв. до 101,3 тис. м кв. Це дозволить збільшити кількість робочих місць до 1 470 осіб.

"У вересні-жовтні очікують на внесення Еко-смарт індустріального парку Дрогобича до реєстру, цей крок дасть можливість розпочати спорудження першої черги майбутнього важливого об’єкта міста", — розповідають у Дрогобицькій міській раді.

Загалом передбачено п’ять черг будівництва, а завершити будівництво парку планують за 4,5 роки. Першу чергу індустріального парку "Галіт" планують відкрити за 13-14 місяців.

Виробничі площі для бізнесу передбачені в розмірах від 288 кв. м до 800 кв. м. Учасники парку працюватимуть у замкнутій еко-системі із впровадженням новітніх підходів до виробництва, сортування відходів, альтернативній енергетиці.

Тут мають намір збудувати локальні очисні споруди та артезіанські свердловини, вітрогенератори, монокристалічні сонячні панелі, теплові насоси та об’єкти для “розумного освітлення” території парку.

Також в індустріальному парку облаштують міні АЗС, зони релаксу для дітей, міні-кафе, парковки, укриття. Спорудження першої черги індустріального парку передбачає створення "під ключ" приблизно 7 тис. м кв. промислових площ та перший благоустрій території індустріальної зони.

У договорі із керуючою компанією місто прописало низку вимогу, у випадку невиконання яких Дрогобич розірве договір із компанією.

"У договорі із керуючою компанією ми чітко прописали такі вимоги, як щоквартальну звітність, громадське обговорення підприємств, які планують зайти в наш індустріальний парк, щоб уникнути шкідливого виробництва, та інші запобіжники, які у випадку їхнього невиконання дозволять нам розірвати договір із керуючою компанією", — наголосив мер Дрогобича Тарас Кучма.

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності