Суд визнав, що Пустомитівська міська рада приховує незаконне сміттєзвалище

Суд визнав, що Пустомитівська міська рада приховує незаконне сміттєзвалище

Позивач ще у 2021 році повідомив міську раду про те, що він виявив незаконне сміттєзвалище

Львівський окружний адміністративний суд визнав, що Пустомитівська міська рада приховує дані про незаконне сміттєзвалище.

Про це йдеться у рішенні Єдиного реєстру судових рішень.

Позивач просить суд, аби той визнав, що міська рада "закриває очі" на незаконне сміттєзвалище у Пустомитах і те, що влада не відповідає на запит на отримання публічної інформації ще від лютого 2022 року.

Позивач, зокрема, хотів дізнатися, чи затвердила Пустомитівська міська рада схеми санітарного очищення населеного пункту та чи створили в місті комісію, яка б займалася питаннями поводження з безхазяйними відходами. Однак влада не відреагувала.

"Вирішили приховати інформацію про стан довкілля, а саме про виявлене активістами сміттєзвалище, його склад, небезпеку тощо!!! Проте, суд визнав таку бездіяльність — протиправною!", — зазначає позивач Олексій Мінтій у Facebook.

Також позивач ще у 2021 році повідомив міську раду про те, що він виявив незаконне сміттєзвалище. Водночас посадовці пізніше в інформаційному запиті доповіли, що сміття ще й досі ніхто не прибрав. На інші питання влада не відповіла, тож суд прийняв рішення на користь позивача.

Відтак, суд визнав, що Пустомитівська міська рада є бездіяльною.

Нагадаємо, на Сихові виявили сміттєзвалище зі щурами.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності