• Головна
  • Новини Львівщини
  • Жінці із Сєвєродонецька, яка втратила ногу, придбали протез завдяки львівській благодійній ініціативі

Жінці із Сєвєродонецька, яка втратила ногу, придбали протез завдяки львівській благодійній ініціативі

Жінці із Сєвєродонецька, яка втратила ногу, придбали протез завдяки львівській благодійній ініціативі

Через наслідки вогнепального уламкового поранення жінці довелося ампутувати ліве стегно

У Львові для жінки з Сєвєродонецька, яка втратила ногу через ворожий обстріл, придбали протез. Гроші на нього вдалося зібрати завдяки мистецькому проєкту "Руки для мами".

Про це повідомляє 13 серпня Львівська обласна військова адміністрація.

Проєкт "Руки для мами" стартував на Львівщині кілька місяців тому. В межах цієї ініціативи відомі митці віддали свої роботи для аукціонів, які відбулися за кордоном та у Львові. Завдяки цим аукціонам вдалось зібрати понад 30 тисяч євро на протезування українців, які постраждали від російської агресії.

Серед тих, кому придбали протези, є й Ірина з Сєвєродонецька. Жінка разом з онуком жили в будинку сестри, у промисловій зоні. Пригадує, що окупанти стріляли по базах постійно.

"18 травня уперше за два місяці волонтер привіз їм гуманітарну допомогу. Щойно коробку з продуктами занесли у будинок — пролунав вибух. Жінку врятував її 16-річний онук Єфімій —  єдина близька людина. Через наслідки вогнепального уламкового поранення лікарям довелося ампутувати Ірині ліве стегно. На вулиці, де жили Ірина та її онук, вціліли лише 5 будинків", — розповідають у Львівській ОВА.

Зараз жінка перебуває в одній із лікарень Львівщини. Онук — у родинному домі "Покрова". Протез для Ірини придбали завдяки проєкту "Руки для мами".

"Дякую організаторам цього проєкту, митцям, а також посольствам, фундаціям та всім структурам, які сприяли нам у реалізації потрібної ініціативи. Найближчим часом придбаємо протези ще для двох жінок, які постраждали через терористичні дії росії", — запевнив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності