Достатньо для укриття 100% населення області: у ЛОВА розповіли, скільки укриттів на Львівщині

Достатньо для укриття 100% населення області: у ЛОВА розповіли, скільки укриттів на Львівщині

По Львову місткість найпростіших укриттів становить близько 197% від населення міста

Фонд захисних споруд на Львівщині складається із 937 одиниць. У Львівській області є 260 сховищ, 677 протирадіаційних укриттів.

Про це повідомляє ЛОВА.

Ці протирадіаційні укриття та сховища призначені для укриття найбільшої робітничої зміни підприємств, які продовжують свою діяльність в особливий період. Окрім цього вони призначені для персоналу і хворих стаціонарних лікувальних закладів, яких неможливо евакуювати.

В області на обліку органів місцевого самоврядування перебувають майже 170 тисяч найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення. Цієї кількості споруд достатньо для укриття 100% населення області. По Львову місткість найпростіших укриттів становить близько 197% від населення міста.

"Що таке найпростіші укриття? Підвали будинків, підземні паркінги, метро, переходи під мостами. У разі виникнення загрози, дослухайтесь до інструкцій, які лунають зі сирен або надходять на офіційному телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ. Якнайшвидше дістаньтесь укриття. Допоможіть тому, хто має проблеми з пересуванням", — нагадують у ЛОВА.

У територіальних громадах інформацію про наявність та адреси укриттів розміщують на власних інформаційних ресурсах, інформаційних дошках, у під'їздах. На місцевості шлях до укриття має бути позначений відповідними вказівками. Якщо в громаді така інформація відсутня, потрібно звертатися до органів місцевої влади для усунення цих недоліків.

Нагадаємо, у МОН розповіли, як навчальні заклади можуть безкоштовно отримати роутери для підключення до інтернету в укриттях.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності