На Львівщині двоє чоловіків потрапили до лікарні з лептоспірозом

На Львівщині двоє чоловіків потрапили до лікарні з лептоспірозом

Цього року до інфекційної лікарні з лептоспірозом вже потрапили сім пацієнтів

Двоє чоловіків на Львівщині були шпиталізовані до Львівської обласної інфекційної лікарні

з лептоспірозом. Обидва перебували у реанімації та потрапили туди у важкому стані.

Про це повідомляє Zaxid.net 25 липня.

48-річний мешканець Стрия провів у реанімації 10 днів, а 66-річний мешканець Ходорова — п’ять. Пацієнти й досі у лікарні, але з реанімації їх вже перевели на подальше лікування у відділення.

Наразі складно сказати, де саме чоловіки заразилися лептоспірозом. Однак обидва пацієнти проживають у селі, де, ймовірно, й заразилися хворобою, яку в господарстві переносять щурі, польові миші, землерийки та їжаки.

Після появи тривожних симптомів чоловіки не відразу звернулися по медичну допомогу, а понад тиждень лікувалися самотужки.

"48-річного мешканця Стрия спершу доставили до лікарні св. Пантелеймона (колишня лікарня швидкої медичної допомоги), але там швидко зрозуміли, що в нього інфекційне захворювання, і скерували до нас. Чоловік потрапив до нас у важкому стані, у нього впав тиск, практично було відсутнє сечовиділення, висока температура, біль у м'язах, інтоксикація тощо. Загалом у реанімації він пробув 10 днів", — каже заступник директора з медичної роботи інфекційної лікарні Андрій Орфін.

66-річний мешканець Ходорова також спершу лікувався вдома, до лікарів звернувся лише тоді, коли стан суттєво погіршився. Він провів у реанімації п'ять днів, і 25 липня його з реанімації перевели у відділення, де він продовжить лікування.

За словами Андрія Орфіна, цього року до інфекційної лікарні з лептоспірозом вже потрапило сім пацієнтів. Найчастіше люди заражаються наприкінці літа–початку осені, коли купаються у водоймах, не призначених для купання, ловлять рибу, прибирають у підвалах тощо.

Довідково:Лептоспіроз — небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. Захворіти на цю недугу можна під час купання у заражених водоймах, при контакті з інфікованими тваринами. В організм людини бактерія потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності