Робота ТРЦ під час загрози ракетного удару: як працюють заклади у Львові, коли лунає сирена

Робота ТРЦ під час загрози ракетного удару: як працюють заклади у Львові, коли лунає сирена

27 червня російські війська вцілили ракетами у багатолюдний торговельний центр у місті Кременчуку на Полтавщині. На момент атаки в будівлі перебувало більше тисячі людей. Внаслідок обстрілу загинуло понад 20 людей.

Зважаючи на це, Lviv.Media дізналося, як працюють ТЦ Львова під час повітряної тривоги.

СТРЦ "SPARTAK"

За словами керівника відділу маркетингу СТРЦ "SPARTAK" Марії Симоненко, після оповіщення про повітряну тривогу в СТРЦ звучить повідомлення про те, що абсолютно всім присутнім потрібно негайно евакуюватись. Охоронці торгового центру скеровують відвідувачів та працівників до виходу із будівлі або ж на підземний паркінг, оскільки офіційного укриття там немає. Після цього заклад зачиняється.

"З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ми оперативно розклеїли оголошення на території СТРЦ "SPARTAK" з адресами найближчих офіційних укриттів, провели інструктажі з техніки безпеки та детально продумали дії персоналу, аби всі присутні могли максимально швидко евакуюватися", — повідомила Марія Симоненко.

Марія Симоненко зауважила, що законопроєкт про введення кримінальної відповідальності для бізнесу за ігнорування повітряної тривоги заклад підтримує.

 ТРЦ "Forum Lviv"

Маркетинговий менеджер ТРЦ Оксана Маланюк зазначила, що компанія безкомпромісно дотримуємося всіх заходів безпеки та рекомендацій місцевих органів.

ТРЦ "Victoria Gardens"

За словами комерційного директора Dragon Capital Property Management Наталії Кравець, компанія врахувала, що зараз є кримінальна відповідальність директорів за порушення норм безпеки під час повітряної тривоги. Тому коли починається тривога, відвідувачів та співробітників евакуйовують із ТРЦ в укриття поряд.

"Ми хотіли організувати укриття на території свого ТЦ, де є підземні паркінги. Але законодавство вимагає, що укриттям можна вважати лише таке приміщення, яке захищає й від хімічної та ядерної зброї. Тому від цієї ідеї відмовилися", — повідомила Наталія Кравець.

Як зазначила комерційний директор, у час повітряної тривоги всі заклади торгівлі та громадського харчування зачинені.

ТЦ "Роксолана"

Адміністрація ТЦ повідомила, що коли починається повітряна тривога, у будівлі лунає голосове оповіщення через аудіосистему, щоб повідомити клієнтів та працівників про початок небезпеки. Під час повітряної тривоги торговий центр не працює і доступ клієнтів обмежений.

"Також на вхідних групах ми розмістили перелік найближчих укриттів, аби відвідувачі та працівники знали, куди йти, щоб бути в безпеці. Покинути будівлю відвідувачам допомагають евакуюватись охоронці, які добре знають порядок дій. Після цього торговий центр зачиняють", — зауважили в адміністрації ТЦ.

Зазначимо, що офіційного укриття в ТЦ "Роксолана" немає.

Lviv.Media також зверталось за коментарем до ТВК "Південний", однак відповіді не отримало.

Що кажуть рятувальники

У ГУ ДСНС України у Львівській області прокоментували дотримання торгово-розважальними центрами Львова правил безпеки під час повітряної тривоги.

"В нас раніше, коли звучала повітряна тривога, більшість ТЦ працювали і не припиняли свою роботу. І те, що люди залишалися в приміщенні, це наражало їх на небезпеку. Бо коли повітряна тривога звучить — люди повинні йти в укриття. Люди в нас, на жаль, не настільки свідомі", — зазначив начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

За його словами, якщо магазин зачиняється і не працюють каси, то це спонукає людей йти в укриття, а коли магазин працює і обслуговують каси — це не сприяє тому, щоб люди полишали ТЦ.

"Під час повітряної тривоги кожен повинен думати про свою безпеку, а не так, як у нас у Львові: люди собі гуляють, сидять на лавочках. Люди не розуміють, що ми не можемо гарантувати, що Львів безпечний. І у Львові є ризики, і в кожній області є ризики", — додав він.

Ознайомитись зі списком укриттів у Львові можна за посиланням.

Нагадаємо, в раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність для бізнесу за ігнорування повітряної тривоги.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності