На Львівщині американські медики протезують поранених воїнів ЗСУ

На Львівщині американські медики протезують поранених воїнів ЗСУ

Зокрема, протези встановили воїнам, які лікуються у Великому Любіні та Трускавці

Медики-волонтери зі Сполучених Штатів безоплатно встановлюють протези американського виробництва пораненим українським захисникам, які лікуються на Львівщині. Для швидкої та ефективної процедури використовують зокрема 3D принтер.

Про це повідомила Трускавецька міська рада.

Відомо, що благодійну ініціативу фінансує американська медична онлайн-платформа "Limber". В її межах за останні два дні вдалось протезувати кінцівки п'ятьом українським пораненим захисникам, які перебувають на лікуванні у Львівській області. Зокрема, Юрію з Полтави, який добровольцем вирушив на фронт

"Перші кроки вдавались не просто, бо інша кінцівка ще не зажила повністю від ворожих куль та уламків гранати. Та, побачивши, що після загоєння ніг він зможе ходити, на обличчі з’явилась легка посмішка", — повідомляють у Трускавецькій міській раді.

У міській рад стверджують що це найшвидша, найдешевша і найсучасніша технологія. Технологію саме такої моделі протезування придумали молоді прогресивні американські лікарі (інженери та техніки-протезисти ).

Вони вирішили допомогти українським військовим з власної волі на благодійній основі. Якщо все буде гаразд і хлопцям усе підійде, в компанії "Limber" обіцяють надати ще 100 протезів ніг включно з консультаціями фахівців, необхідним розхідним матеріалом та навіть взуттям.

Нагадаємо, у Першому медоб’єднанні Львова готують до протезування українців, які постраждали від війни, зокрема й цивільних мешканців.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності