У Дрогобичі стартував Х Міжнародний фестиваль Бруно Шульца (відео)

У Дрогобичі стартував Х Міжнародний фестиваль Бруно Шульца (відео)

Він триватиме з 13 до 17 липня

У Дрогобичі 13 липня стартував Х Міжнародний фестиваль Бруно Шульца. Він триватиме до 17 липня.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Цьогоріч минає 130-та річниця з дня народження і 80-ті роковини з дня смерті письменника та художника єврейського походження Бруно Шульца.

"Коли ми згадуємо Бруно Шульца, ми згадуємо про історичні та культурні надбання. У ці дні Бруно Шульц єднає дві країни: Україну та Польщу. Саме ці два народи сьогодні міцно об’єднані у боротьбі з єдиним ворогом. Ворогом, який пішов війною не лише проти України, а й проти цілого світу. І наші воїни від цього зла захищають не лише людей та землі, а й українську культуру", — сказав на відкритті Дрогобицький міський голова Тарас Кучма.

Щорічно учасниками фестивалю стають письменники, поети, науковці, люди культури та мистецтва, відомі постаті не лише в Україні, але й далеко за її межами.

Х Міжнародний фестиваль Бруно Шульца у Дрогобичі триватиме до 17 липня. Відповідно до програми, щоденно відбуватимуться літературні та мистецькі заходи за участі відомих культурних діячів.

Вхід на фестивальні події безплатний. Також під час фесту проводитимуть благодійний збір коштів на підтримку ЗСУ.

Додамо, Бруно Шульц (12 липня 1892 р. — 19 листопада 1942 р., Дрогобич) — польський письменник та художник єврейського походження. Свої твори писав польською мовою. Літературні критики ставлять книжки Бруно Шульца на один рівень з творами Марселя Пруста та Франца Кафки. Посмертна слава Бруно Шульца — світового рівня. Вся творчість Бруно Шульца може розглядатись як ремінісценція тих вражень та переживань, які він виніс зі свого дитинства, що пройшло в патріархальній єврейській родині у Дрогобичі.  Найвідоміші літературні твори — "Цинамонові крамниці" та "Санаторій під клепсидрою".

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності