Перший конкурс інноваційних проєктів Львівщини: про що він та для кого

Перший конкурс інноваційних проєктів Львівщини: про що він та для кого

Подати заявку на конкурс можна до 15 вересня.

Конкурс інноваційних проєктів оголосив Департамент економічної політики Львівської обласної державної адміністрації. Він відбувається у рамках програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області на 2021-2025 роки. Участь у конкурсі можуть взяти заклади вищої освіти, науково-дослідні установи та наукові парки. Серед критеріїв конкурсу - запропонований проєкт має соціально-економічно впливати на Львівщину. Напрямки проєкту: біоекономіка, виробництво безпечних продуктів харчування та кормів, підтримка креативних індустрій тощо.

"Львівська область, як і інші регіони України, розробила стратегію розвитку до 2027 року на засаді смарт-спеціалізацій. Передбачені 5 мільйонів гривень для досягнення глобальних кроків по трансформації економіки. Це пілотний проєкт. І саме у програмі досягнень передбачаємо реалізацію інноваційних проєктів”, - розповів Lviv.Media начальник управління регіонального розвитку Львівської обласної державної адміністрації Вадим Табакера.

Суть проєктів у тому, що наукові установи, виші та наукові парки спільно з бізнесом підписують договір на реалізацію інноваційного проєкту. 60% його вартості компенсує Львівська обласна рада з обласного бюджету. 

"Це можливо, якщо проєкт переможе у конкурсі. Інші 40% - забезпечують учасники конкурсу. Переможцю можуть компенсувати 70% витрат. Проєкт потрібен, щоб забезпечити наближення наукових розробок до потреб економіки. Бізнес почне використовувати науку в своїх цілях, а наука, своєю чергою, не буде відсторонена від економіки”, - пояснює Вадим Табакера.

До журі конкурсу запросили проректорів з науки національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка, Українського Католицького Університету. Також фахівців найбільших в області та найуспішніших бізнесів і представників Львівської обласної ради та адміністрації.

“За результатами 2020 року витрачено 500 мільйонів на інновації. Майже 4 тисячі науковців працюють на Львівщині, проте ми не бачимо цих інновацій, наприклад, на виробництвах. Вони є тільки на папері та у наукових дисертаціях. Проєкт дасть змогу змінити цю ситуацію. Сподіваємося, що він буде успішним”, - зазначив начальник управління регіонального розвитку.

Деталі щодо конкурсу та порядок його проведення можна дізнатися тут.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності