На Львівщині зібрали рекордну суму туристичного збору

На Львівщині зібрали рекордну суму туристичного збору

Мова про перше півріччя 2022 року у порівнянні з попередніми роками

Цьогоріч Львівська область отримала рекордну суму туристичного збору у порівнянні з попередніми періодами. За перше півріччя 2022 року вдалось залучити майже 20 млн грн.

Про це повідомили в управлінні туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації.

Як зазначають там, за перше півріччя 2022 року туристичний збір склав 19 млн 774 тис грн, тоді як за аналогічний період 2021 року — 6 млн 756 тисяч, та був вищим, ніж аналогічний доковідний період у 2019 році — 7 млн 743 тис.

"Туризм — перші, хто почали годувати та приймати на ночівлі вимушено переселених осіб. З перших днів війни ресторатори почали готувати гарячу їжу для переселенців. На сьогодні більше 5 млн гарячих порцій приготовано з початку війни"  розповідає начальниця управління туризму та курортів Наталя Табака.

За словами очільниці профільного управління ЛОВА, туризм у час повномасштабної війни виконує важливу функцію, зокрема у контексті оздоровлення та відпочинку українських захисників та людей, які постраждали через повномасштабне російське вторгнення.

"Це вимушена історія, це не зовсім туристи, це ті особи, які вимушено приїхали до нас, але є і ті, хто приїхав перезарядитися, оздоровитися і відновитися для того, щоб далі бути ефективним і допомагати на своєму фронті виборювати перемогу" — зазначає Наталя Табака.

Нагадаємо, надходження від туризму на Львівщині цьогоріч перевищили усі інші регіони України.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності