Дефіциту фруктів та ягід не буде: Львівська та інші області здатні забезпечити Україну

Дефіциту фруктів та ягід не буде: Львівська та інші області здатні забезпечити Україну

Компенсують втрати області Центральної та Західної України

Дефіциту овочів та фруктів через тимчасову окупацію південних регіонів в Україні немає. Компенсують втрати області Центральної та Західної України.

Про це повідомляє комітет з питань аграрної та земельної політики.

Так, за інформацією Мінагрополітики цього року в Херсонській області під овочеві культури засіяли 40 тисяч га землі. Це близько 15% до врожаю овочів по Україні. Однак 5 областей Центральної України, які також є найбільшими виробниками овочів, в сумі дадуть врожай понад 34%.

"Зважаючи на ситуацію, цього року деякі регіони збільшили площі посадки овочів борщового набору, щоб перекрити їх нестачу через тимчасову окупацію південних областей та бойові дії на території України", — додають у Мінагрополітики.

Там наголошують, що в Україні завжди було перевиробництво плодово-ягідних культур. Тому Вінницька, Чернівецька, Хмельницька, Дніпропетровська, Львівська та Полтавська області, які є найбільшими виробниками плодів та ягід, цілком зможуть забезпечити потреби українців.

Водночас щодо баштанних культур, то тут ситуація складніша. Вирощування херсонських кавунів та динь в Україні не замінить жодний регіон, тому низьких цін на них цього року не буде. Проте урожай із Центральної та частково Південної України, які не окуповані й де не ведуться бойові дії, зможе частково компенсувати цю нестачу.

Нагадаємо, цьогоріч деякі області збільшили площі посадки овочів "борщового набору", аби перекрити їх нестачу через тимчасову окупацію південних областей.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності