На пункті пропуску "Краковець – Корчова" з'явиться новий термінал для автобусів

На пункті пропуску "Краковець – Корчова" з'явиться новий термінал для автобусів

Також на кордоні будує тимчасовий майданчик відстою для 300-400 машин, щоб запобігти скупченню на дорозі

На пункті пропуску "Краковець – Корчова" триває будівництва нового терміналу для руху автобусів.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Окрім того, біля цього пункту Служба автомобільних доріг будує тимчасовий майданчик відстою для 300-400 машин, щоб запобігти скупченню на дорозі. Окрему смугу для перебування вантажівок в черзі планують добудувати на пунктах пропуску "Шегині" та "Раві-Руській".

У межах проєкту "Відкритий кордон" збільшили  кількість смуг для руху вантажівок з 4 до 10 та створили додаткові павільйони для митного і паспортного контролю.

Крім того, зараз розбудовують інфраструктуру пункту пропуску "Нижанковичі – Мальховичі".

"З польської сторони ведуть будівельні роботи на самому пункті. У нашій відповідальності – будівництво дороги, яке здійснює компанія-підрядник "Дрогбуд" за польські кошти. Від Самбора до Добромиля дорогу вже відремонтували, далі будуть проводити роботи в напрямку до Нижанковичів. Плануємо відкрити там тимчасовий пункт, як у Краковці, щоб вантажний транспорт міг теж ним курсувати, і це б розвантажило інші митні переходи", — зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Окрім розвитку прикордонної інфраструктури, Юрій Бучко акцентував на кроках до розбудови залізниці. Зокрема, вже є на завершенні проєкт реконструкції колії у Раві – Руській. Невдовзі ЛОВА планує підписати Меморандум з Укрзалізницею та Добромильською ТГ для відновлення залізничної колії від Перемишля до Хирова.

Це близько 23 кілометрів колії і якщо вона запрацює належним чином, то на цих територіях можемо будувати логістичні центри та сухі порти.

Нагадаємо, у пункті пропуску “Краковець” кількість оформлених вантажівок зросла на 40%.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності