Львівська обласна бібліотека для дітей отримала комп'ютерну техніку

Львівська обласна бібліотека для дітей отримала комп'ютерну техніку

Львівська обласна бібліотека для дітей отримала партію допомоги з країн Європи. Йдеться про комп'ютерну техніку, яка забезпечить ще 5 місць для навчання дітей, які не мають такої можливості вдома.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Техніка послужить для курсів з програмування, 3D-моделювання та медіаграмотності, які діють на базі бібліотеки. Також її використовуватимуть у новому проєкті "Літній ІТ CAMP". Метою проєкту є популяризації ІТ-освіти, розвиток навичок програмування та підтримки дітей, які під час воєнних дій вимушено переїхали на Львівщину. Його реалізують на базі студії розумного школяра "Lev-IT", що успішно діє в бібліотеці протягом 5 років.

"У нашій області є багато дітей, які змушені були переселитися і через війну втратили доступ до онлайн навчання. Ми надзвичайно вдячні нашим французьким партнерам, які надали комп'ютерну техніку та усе необхідне приладдя. Впевнений, що це допоможе дітям не лише проводити своє дозвілля у цифровому світі, але й вивчати нове у проєкті "Літній ІТ CAMP", — сказав заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Олександр Кулепін.

Зазначається, що бібліотека входить в мережу партнерських хабів цифрової освіти Міністерства цифрової трансформації України. Хаби цифрової освіти — це місця, куди може завітати кожен громадянин, безкоштовно отримати доступ до сайту Дія.Цифрова освіта та пройти навчання з цифрової грамотності.

Читайте також:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності