На Сході загинув воїн зі Сколівської громади Львівщини

На Сході загинув воїн зі Сколівської громади Львівщини

Напівсиротами залишились двоє маленьких дітей

Під артилерійським обстрілом ворога на Донеччині 30 червня загинув Роман Шутка, воїн львівської 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Галицького. Полеглий Герой був родом з гірського села Нижнє Синьовидне у Сколівській громаді Львівщини.

Про трагедію повідомив міський голова Сколе Микола Романишин.

Відомо, що воїн був 1988-го року народження. Він служив кулеметником І стрілецького батальйону 24-ї бригади у званні старшого солдата.

"Напівсиротами залишилися двоє малолітніх діточок, а молода дружина - вдовою… Біль від важкої утрати крає серце родини, близьких, друзів, громади Сколівщини. Роман проявив на війні справжню мужність, високий патріотизм, сталеву волю. Він став новітнім Героєм України!", - пише Микола Романишин.

Зауважимо, що воїни з гірської Сколівської громади Львівщини, як і захисники з інших куточків України, боронять державу від варварського російського вторгнення. На жаль, серед українських захисників є втрати, і у невеликих містах та селах гірської Львівщини це відчувається особливо гостро.

Так, лише 24 червня громада міста Сколе на Львівщині Романа Кричіва в останній шлях Івана Яворського, який загинув на фронті, захищаючи Україну від російських загарбників.  Навесні вдома зустріли тіло Романа Кричіва, який загинув й бою з окупантами. 11 березня, у бою під Липівкою у Київської області загинув військовослужбовець Юрій Кіндратишин.

У квітні на фронті, захищаючи життя й українську незалежність, загинув житель міста Сколе, колишній військовий АТО, а тепер стрілець-снайпер одного з підрозділів ЗСУ Степан Габрусь, 1986 року народження

9 травня, недалеко міста Кам’янка, що на Донеччині, в боях за Україну загинув 29-річний Назар Швед із села Урич Сколівської громади. Чоловік одним із перших вирушив на фронт, як тільки російський агресор напав на нашу країну.

28 травня під час ворожого обстрілу загинув мешканець Сколе Ярослав Русин. Він не дожив кілька місяців до свого 30-річчя. Ярослав походив з шанованої у Сколе родини. Його покійна матір Іванна Русин була почесною громадянкою Сколе та багаторічною редакторкою місцевої газети “Бойківська думка”.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності