У Кам'янці-Бузькій на Львівщині частина вулиць без водопостачання

У Кам'янці-Бузькій на Львівщині частина вулиць без водопостачання

Регулярні обмеження водопостачання окремих вулиць міста пов'язані з аварійним станом мереж

У місті Кам'янка-Бузька на Львівщині частина вулиць залишилась без водопостачання через аварію на мережі. Мешканці міста скаржаться на часті перебої з водою, тоді як у місцевому водоканалі говорять про безоблікове використання питної води для городів.

Про зупинку водопостачання повідомило 1 липня комунальне підприємство "Кам'янкаводоканал".

Через аварійну ситуацію на водопровідній мережі по вулиці Миру тимчасово призупинили водопостачання по вул. Миру, Шевченка, Бандери, Оранжерейна, Шкільна, Вишнева. Напередодні, 30 червня, водоканал повідомляв про аварійний витік на центральній водопровідній мережі по вулиці Шевченка, який зрештою був ліквідований.

У водоканалі зазначають, що у зв’язку з погодніми умовами, а саме високою температурою повітря, потреби питної води перевищують можливості підприємства щодо забезпечення безперебійного її постачання.

"Причину такого стану вбачаємо в тому, що питна вода використовується не тільки для забезпечення життєдіяльності населення, а і для поливу присадибних ділянок, городів, наповнення басейнів і ставків, тощо. У зв’язку з тим звертаємось до Вас щодо економії питної води та використання її за призначенням", - зазначають там.

Представники комунального підприємства наголосили, що безоблікове використання, та використання питної води не за її призначенням (полив присадибних ділянок, городів, наповнення басейнів і ставків, тощо) заборонено Законом України "Про питне водопостачання та водовідведення". У водоканалі анонсували рейди на порушників.

Нагадаємо, у Маріуполі найбільшою проблемою для мешканців є доступ до питної води. Лише 5% населення може безперебійно отримувати воду.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності