Козицький розповів про пріоритетні напрями, які фінансуються за рахунок обласних програм

Козицький розповів про пріоритетні напрями, які фінансуються за рахунок обласних програм

На сьогодні пріоритетними напрямками, які фінансуються за рахунок обласних програм, є медицина, безпека, соціальний захист, підтримка переселенців та бізнесу. Про це розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, в області реалізовують 20 цільових програм, три з яких адаптовані до вимог воєнного часу. Однією з програм є підтримка бізнесу.

"Понад сорок підприємств Львівщини, в тому числі релокованих, отримають фінансову допомогу для ведення бізнесу", - зазначив Козицький.

В межах програми підтримки переселенців в області надали грошову компенсацію за тимчасове розміщення 1658 ВПО.

Серед іншого, на Львівщині діє програма реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів області. Так, щоб облаштувати додаткові місця для проживання ВПО на Львівщині триває ремонт 14 гуртожитків у 11 громадах.

Також через воєнний стан кошти пріоритетно спрямовують на національну оборону та соціальні програми. Найбільше коштів скерували на:

  • підтримку закладів охорони здоров’я — 271,4 млн грн
  • виплату соціальних допомог — 6,1 млн грн
  • забезпечення військових формувань — 5,0 млн грн
  • системи зв’язку і оповіщення цивільного захисту — 3,2 млн грн

Нагадаємо, в будівлі Соснівського будинку дитячої та юнацької творчості проводять капітальний ремонт. В майбутньому там планують облаштувати прихисток для переселенців. Ремонт в житлових кімнатах, де мешкатимуть внутрішньо переміщені особи, буде реалізовуватись в рамках проєкту “Будуємо Україну разом”. Відтак тут працюватимуть волонтери, які відремонтують 30 кімнат, проведуть внутрішні електричні та оздоблювальні роботи.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності