У Дрогобичі критично бракує запасів донорської крові

У Дрогобичі критично бракує запасів донорської крові

Служба крові повідомляє, що вкрай потребує донорів

Станом на ранок 30 червня, Станція переливання крові у Дрогобичі володіла лиш декількома гемаконами крові – зокрема І +, фактор резус відсутній у всіх позиціях.

Як інформує Дрогобицька міська рада, про це повідомила Марта Сорока, завідувачка донорського відділу центру Служби крові в Дрогобичі.

"Зважаючи на те, що Дрогобич став місцем прихистку для внутрішньо переміщених осіб – відповідно збільшилося навантаження на наші медичні установи. Вони приймають більше пацієнтів. Відтак є потреба у банку крові, яка в будь яку хвилину може бути потрібна хворим. Так, цими днями ми надали кров в пологовий будинок міста. Медики цієї установи приймали пологи в жінки, яка є внутрішньо переміщеною особою. Такі випадки засвідчують, що банк крові нашої установи постійно має бути поповненим", - говорить вона.

У Дрогобицькій міській раді зауважили, що місцева станція крові також допомагає пацієнтам, які перебувають у лікарнях міста Котермака, Трускавця, Борислава, Самбора та інших міст Півдня Львівщини. Донорська кров може бути потрібна під час ДТП, складних операцій та онкохворим людям.

Телефон для довідок 03244 2 15 56 Дрогобицька філія Львівського обласного центру Служби крові.

Нагадаємо, на Львівщині поліцейські затримали 44-річного жителя Дрогобича, який вирощував нарковмісні рослини у парнику, облаштованому у власному будинку.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності