У маршрутках Стрия скасували дію пільгових посвідчень

У маршрутках Стрия скасували дію пільгових посвідчень

Пільговий проїзд не скасовують, та він доступний лише за електронним квитком, який запрацював у громаді

З 1 липня на території Стрийської громади пільгові перевезення у громадському транспорті доступні лише за наявності електронного квитка. Пільгові та пенсійні посвідчення більше не є підставою для пільгового проїзду.

Про це повідомили у Стрийській міській раді.

"Електронна система оплати проїзду запрацювала на всій території Стрийської громади. Тепер кожна поїздка пільговика буде фіксуватись завдяки ручному валідатору, який зчитуватиме інформацію про пасажира від електронної картки", - зазначають там.

За даними міської ради, у Сихівському ЦНАПі видали вже близько 11 тисяч електронних квитків. Отримати їх можна безкоштовно.

Крім того, сесія міської ради додала до переліку осіб, які мають право на безкоштовний проїзд, ті категорії, яких немає у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб (ЄДАРП). Зокрема, мова про  батьків та опікунів дітей з інвалідністю, при умові, що діти з інвалідністю перебувають на обліку в ЄДАРП. Також безкоштовно можуть їздити люди пенсійного віку, які отримують тимчасову державну допомогу малозабезпеченими чи особам, які не мають право на пенсії. Щодо пенсіонерів, які отримують пенсію за вислугою років, безкоштовний проїзд доступний лише тим, чия пенсія не перевищує податкової соціальної пільги станом на 01.01.2022 року, 3470 грн).

У Стрийській міській раді окремо наголосили, що пільговий електронний квиток доступний лише пенсіонерам, які є мешканцями Стрийської громади.

Нагадаємо, у дитячий будинок сімейного типу у селі Володимирці на Стрийщині, влаштували на виховання та спільне проживання ще троє дітей, позбавлених батьківського піклування.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності