• Головна
  • Новини Львівщини
  • Мешканець Львівщини пропагував у соцмережах комуністичний тоталітарний режим та захоплювався рф

Мешканець Львівщини пропагував у соцмережах комуністичний тоталітарний режим та захоплювався рф

Мешканець Львівщини пропагував у соцмережах комуністичний тоталітарний режим та захоплювався рф

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру мешканцю Жовківської ТГ. 39-річний чоловік поширював у соцмережах та публічно використовував символіку комуністичного тоталітарного режиму. Тепер може загриміти до в’язниці на 5 років.

"Фігурант під псевдонімом за допомогою публічного облікового запису у забороненій в Україні соціальній мережі «Вконтакте» постив публікації в змісті яких містилися ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки", - розповіли у прокуратурі Львівщини.

Зокрема чоловік поширював зображення, де було написано, "росія – це сила", або "країни, які не хотіли жити в радянських республіках – житимуть в американських колоніях".

Зараз у цій справі тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

До слова, за скоєне чоловікові загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, днями СБУ затримала мешканця Червонограда, який проводив акції на підтримку агресії рф. Чоловік зберігав у себе вдома зброю, символіку країни агресора та пропагандистську літературу. А ще на випадок диверсії притримував форму правоохоронних органів.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності