Львівщина отримала додатково 50 млн гривень на медицину

Львівщина отримала додатково 50 млн гривень на медицину

Уряд виділив додаткових 50,3 млн гривень на потребу медичної галузі Львівської області. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Кошти дозволять забезпечити впродовж року виплати зарплати лікарям у розмірі не менше 20 тисяч грн та медичним сестрам у розмірі не менше 13,5 тис. грн.

"Ці кошти забезпечать впродовж року виплату заробітної плати лікарям на рівні не менше 20 тис. грн та медичним сестрам – не менше 13,5 тис. грн, у всіх медичних закладах обласного підпорядкування, які відповідно до законодавства не є учасниками програми державних гарантій медичного обслуговування населення", - йдеться у повідомлені.

На функціонування таких медичних закладів цьогоріч у бюджеті закладено близько 220 млн грн. З них 142 млн грн – субвенційні кошти та 78 млн грн – податки та платежі обласного бюджету.

Нагадаємо, цьогоріч у бюджеті Львівської області закладено 598 млн гривень на фізичну культуру та спорт. Зокрема, 62% або 372 млн грн припадає на спортивні школи в яких займається понад 25 тисяч дітей шкільного віку. 80 млн грн спрямували на підтримку організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності