На Червоноградщині затримали прихильника "русского мира", який, ймовірно, готував диверсії

На Червоноградщині затримали прихильника "русского мира", який, ймовірно, готував диверсії

СБУ затримала мешканця Червонограда, який проводив акції на підтримку агресії рф. Чоловік зберігав у себе вдома зброю, символіку країни агресора та пропагандистську літературу. А ще на випадок диверсії притримував форму правоохоронних органів. Про це повідомили в СБУ Львівської області.

 "Проросійськи налаштований мешканець Львівщини проводив акції на підтримку росії, а ще поширював інформацію, що він перебуває в окупації українською владою та нівелював значення українських героїв", - йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Правоохоронці кажуть, така протиправна діяльність вказувала на те, що чоловік міг вчиняти й ряд інших антиукраїнських провокацій та диверсій в регіоні. У будинку зловмисника правоохоронці провели обшук.

"Вилучили антиукраїнські листівки, символіку країни-агресора та пропагандистську літературу в підтримку російської ідеї, незареєстровану вогнепальну зброю та патрони до неї, холодну зброю, кілька пляшок з коктейлем Молотова, а також зразки форми правоохоронних органів України, яку, ймовірно, чоловік планував використати для вчинення диверсії", - додають в СБУ.

Зловмиснику вже повідомили про підозру за ст.436-1 (поширення комуністичної символіки) та ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю). Готуються матеріали для обрання запобіжного заходу.

У справі триває слідство.

Нагадаємо, СБУ затримала гендиректора приватної авіакомпанії з Києва, який в умовах воєнного стану не повернув 10 орендованих вертольотів з Африки. Правоохоронці кажуть, що чоловік проігнорував вимоги воєнного часу.

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності