• Головна
  • Новини Львівщини
  • Підготовка Львівщини до білоруської агресії та заборона МП у Львівському районі: головні новини області за добу

Підготовка Львівщини до білоруської агресії та заборона МП у Львівському районі: головні новини області за добу

Підготовка Львівщини до білоруської агресії та заборона МП у Львівському районі: головні новини області за добу
  • Львівщина та Волинь посилюють оборону на випадок агресії з боку білорусі. Триває спорудження додаткових оборонних та інженерних мереж. Крім того, у Львівській ОВА наголошкюують, що варто бути готовими до посилення ракетних ударів та авіаударів з північного напрямку.
  • Львівщина передала ЗСУ двадцять автомобілів та пів тисячі бронежилетів на фронт. Частина авто поїхали на передову учора, 29 червня, решта вирушать до кінця тижня. Воїни отримають машини в межах програми “1000 автомобілів свободи” з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького.
  • Щоб скоротити час очікування у чергах, Львівська митниця змінює графік роботи та до кінця червня працюватиме до 23:00. Йдеться про підрозділи митного поста “Городок” (відділ митного  оформлення №2, який розташований у м. Городок) і відділ митного оформлення №4 в с. Зимна Вода Львівської області. Окрім того, аби водії встигли до 1 липня розмитнити автомобілі за “нульовим” розмитненням, транспортні засоби пропускатимуть у всіх автомобільних пунктах пропуску.
  • Від початку повномасштабного російського вторгнення у Львівській області відкрили 19 кримінальних проваджень за незаконне одержання прибутку від використання гуманітарної допомоги. Відомо, що загалом поліцейські зареєстрували 27 кримінальних проваджень, пов’язаних з гуманітарною допомогою. Левова частка з них, а саме 19 – збагачення від використання гуманітарки. Решта проваджень стосується розтрати, шахрайства та підробки документів.
  • 28 червня на засіданні Львівської районної ради більшістю голосів було ухвалено заборону діяльності так званої УПЦ МП на території району. Крім того, депутати звернулись до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність московської церкви на всій території України. Відомо, що парафіям Московського патріархату, які ще залишились на території Львівського району, дали 14 днів на перехід до Православної Церкви України.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності