На Львівщині відкрили 19 проваджень за збагачення від гуманітарки

На Львівщині відкрили 19 проваджень за збагачення від гуманітарки

Мова про загальну кількість кримінальних проваджень, відкриту з 24 лютого

Від початку повномасштабного російського вторгнення у Львівській області  відкрили 19 кримінальних проваджень за незаконне одержання прибутку від використання гуманітарної допомоги.

Як інформує пресслужба Львівської обласної військової адміністрації (ЛОВА), про це повідомив заступник начальника ЛОВА Андрій Годик.

Відомо, що загалом слідче управління ГУ Нацполіції Львівської області зареєструвало 27 кримінальних проваджень, пов'язаних з гуманітарною допомогою. Левова частка з них, а саме 19 - збагачення від використання гуманітарки. Решта проваджень стосується розтрати, шахрайства та підробки документів.

[caption id="attachment_37664" align="aligncenter" width="1024"] Андрій Годик
Фото: Львівська ОВА[/caption]

На момент публікації по 3 провадження вже оголошені підозри конкретним особам, і найближчим часом їх розгляне суд.

"Так необхідна, як для внутрішньо переміщених осіб, так і для фронту допомога повинна надходити до свого потребуючого кінцевого одержувача, а не осідати в нечистих на руку осіб, які здійснюють ті чи інші операції під виглядом цілей гуманітарної допомоги", - наголосив Андрій Годик.

За словами посадовця, Львівська ОВА, прикордонники, Нацполіція та СБУ постійно обмінюються інформацією стосовно осіб та організацій, які підозрюються у незаконному використанні гуманітарної допомоги або ж вже вчиняли правопорушення.

Нагадаємо, 6 травня співробітники СБУ у Львівській області затримали президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської облдержадміністрації у 2016-2021 роках Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Зрештою, 11 травня обоє підозрюваних вийшли під заставу, яку за даними Lviv.Media за Романа Матиса вніс львівський підприємець, який разом з ним є співзасновником однієї громадської організації. Згодом адвокат підозрюваного звертався до суду стосовно визнання неправомірним розміру застави у 2 млн грн, та Львівський апеляційний суд залишив рішення у силі.

 

 

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності