Львівщина та Волинь посилюють оборону на випадок агресії з боку Білорусі

Львівщина та Волинь посилюють оборону на випадок агресії з боку Білорусі

Всі сили Львівщини готуються до будь-яких проявів агресії з боку Білорусі.

Про це розповів заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

"Наші завдання дуже прості, але вимагають кропіткої роботи. Передусім, це злагодження всіх сил і засобів, як правоохоронного блоку, так і військових, щодо координації планів відсічі агресії з білорусі. Також це налагодження взаємодії з сусідніми областями, зокрема, з Волинською областю в частині скоординованих дій", — розповів Андрій Годик.

Так, у Львівській області триває спорудження додаткових оборонних та інженерних мереж. Також Годик зазначив, що необхідно бути готовими до посилення ракетних ударів та авіаударів з північного напрямку.

Зокрема, від початку війни на Львівщині збили 24 російські ракети та 11 безпілотних літальних апаратів. Останню ракету військові знешкодили уже в червні.

"З огляду на той ресурс, який вони (військові Повітряного Командування "Захід" — ред.) мали, вони проводять фантастичну роботу. Ми з ними взаємодіємо по різних напрямках. Це фінансування ремонтних робіт по ремонту протиракетних установок, технічне переоснащення командного і аналітичного центру, а також і наша ініціатива, додаток "Щось летить", який теж допомагає нашим захисникам неба виявляти і ефективно працювати по тим повітряним об’єктам які несуть загрозу мирним мешканцям Львівщини", — розповів Андрій Годик.

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ розповіли, що відбувається на кордоні з Білоруссю. Так, на Волинському та Поліському напрямках не виключається проведення демонстративних і провокаційних дій з боку підрозділів збройних сил Білорусі в прикордонних з Україною районах.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності