У Стрию презентували відшиту з фото сорочку Степана Бандери

У Стрию презентували відшиту з фото сорочку Степана Бандери

Це вже 30 сорочка в межах проєкту "Вишивка в одязі видатних українців"

У Стрию у музеї "Родини Бандерів" відбулася презентація відшитої з фото сорочки Степана Бандери. Це вже 30 сорочка в межах просвітницького проєкту Тетяни Зез "Вишивка в одязі видатних українців".

Про це повідомляє Стрийська міська рада.

"Пані Тетяна — переселенка з Донецька, координує проєкт заради збереження національної пам’яті, популяризації української вишиванки та історичної правди про українську еліту минулих століть. Уже вийшли у світ копії нарядів Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка, Марії Заньковецької, Максима Рильського, Михайла Старицького та багатьох інших видатних українців", — розповідають у міськраді.

Там додають, що амбасадором вишивки Бандери став історик, громадсько-політичний діяч, дослідник визвольного руху в Україні Володимир В’ятрович. Під час презентації у Стрию він був одягнений саме у ту першу сорочку ручної роботи, яку виготовила вишивальниця зі Львова Оля Лелик.

Нагадаємо, на Стрийщині діти зібрали кошти на два бронежилети для захисників України. Вони створили блокпост та звертались до водіїв, які проїжджали, з проханням підтримати військовослужбовців та долучитись до збору коштів на бронежилет.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності