Більше тисячі українських книг: у Бельгії з'явиться бібліотека для українців

Більше тисячі українських книг: у Бельгії з'явиться бібліотека для українців

На Львівщині пройшла зустріч в межах проєкту "Бельгійські зустрічі в Нагуєвичах". На зустрічі представники неприбуткової бельгійської організації "Орадеа" Іван Ван Хулле та фахівець реабілітаційного центру "Зевенберген" Раф Гуттенс ознайомились  з діяльністю музею в час війни, з тими завданнями, які на своєму фронті виконують музейні працівники.

Про це повідомляє ЛОВА.

Державний історико-культурний заповідник "Нагуєвичі" передав більше тисячі примірників книг українських письменників та поетів, щоб у Бельгії створили бібліотеку для українців, які виїхали з України через війну.  Серед них багато дитячої, музичної, краєзнавчої, історичної літератури, твори класиків – Тараса Шевченка, Івана Франка, Івана Котляревського та багатьох інших.

"Хоч сьогодні ми не підписали жодних офіційних документів, але з упевненістю можна сказати, що досягнули величезного прогресу щодо взаємної співпраці в області культури та музейної справи між Україною та Бельгією", - наголосили у ДІКЗ "Нагуєвичі".

Окрім цього, бельгійські партнери привезли гуманітарну допомогу для переселенців, які проживають в гуртожитку педагогічного університету, а також для Дрогобицького добровільного товариства захисту дітей-інвалідів "Надія", Обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Святого Пантелеймона в місті Стебнику.

Нагадаємо, на Стрийщині викидають з бібліотек російські книжки.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності