9 індустріальних парків Львівщини отримають податкові та митні пільги

9 індустріальних парків Львівщини отримають податкові та митні пільги

Верховна Рада підтримала законопроєкти № 5688 та № 5689, які передбачають податкові та митні пільги для індустріальних парків. Про це повідомляють у Львівській ОВА.

"Законопроєкти скасовують ПДВ при імпорті нового обладнання та звільнення резидентів індустріального парку від податку на прибуток на 10 років", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Львівщині діють дев’ять індустріальних парків, зокрема: Львівський індустріальний парк, Яворівський індустріальний парк, Кам‘янка-Бузький індустріальний парк, Новороздільський індустріальний парк, Індустріальний парк "СІГМА Парк Яричів", Індустріальний парк "Захід Ресурс", Індустріальний парк "Бізнес Прайм", Індустріальний парк "Спарроу Парк Львів", Індустріальний парк "Мостиський Сухий Порт".

Підтримані законопроєкти передбачають:

  • звільнення від податку на прибуток на 10 років за умови реінвестування тієї частини прибутку, яка звільнена від оподаткування;
  • звільнення від імпортного ПДВ та мита на обладнання для виробництва без права відчуження цього обладнання впродовж 5 років;
  • право органів місцевого самоврядування надавати пільги по окремих місцевих податках (податок на нерухоме майно, плата за землю, земельний податок).

Також пропонується звільнити від оподаткування митом нове обладнання, що ввозяться учасниками індустріальних парків виключно для власного використання для здійснення ними діяльності у сферах переробної промисловості або науково-дослідної діяльності на території (в межах) індустріального парку.

"Ухвалені фіскальні стимули допоможуть залучити іноземні інвестиції та дозволять українським виробникам в умовах війни здійснити релокацію підприємств, відновити їх роботу та створити робочі місця для фахівців", - зазначив керівник департаменту економічної політики Степан Куйбіда.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна Рада прийняла у другому читанні Проєкт Закону про внесення змін до Закону України “Про індустріальні парки”.  Уряд анонсував, що до 2024 року планують збудувати  інфраструктуру для 25 індустріальних парків протягом найближчих трьох років. Про те, які ризики несуть індустріальні парки України читайте за посиланням.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності