У Львові лікарі рятують дворічного хлопчика від онкології ока

У Львові лікарі рятують дворічного хлопчика від онкології ока

Львівські лікарі дообстежили хлопчика і розпочали хіміотерапію, яка триватиме щонайменше 9 місяців

У Львові лікарі борються зі складною онкологією, щоб врятувати здоров`я Богданчика із Запорізької області. Дворічний хлопчик потрапив у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр із 60-річним батьком Григорієм. Вже 1,5 місяця львівські медики разом із родиною борються із рабдоміосаркомою орбіти, яка вразила око малюка.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

"Я не дав згоди на видалення цілого ока. Подумав, якщо зір не пропав, то варто поборотись за око. Тож дозволив вирізати лише пухлину", — розповів тато Богданчика

Утворення на оці малюка видалили в Одеському Інституті очних хвороб і тканинної терапії ім. В. П. Філатова. А головне спеціалізоване лікування рабдоміосаркоми почалося у Львові, куди тато звернувся за порадою одеських лікарів.

Львівські лікарі дообстежили хлопчика і розпочали хіміотерапію, яка триватиме щонайменше 9 місяців. Рішення про припинення чи продовження курсу прийматимуть за результатами контрольних обстежень.

"Лікування злоякісної пухлини складається із кількох етапів: спочатку хірургічне видалення, потім хіміотерапія, іноді променева терапія. Батько, дізнавшись, що у нашій лікарні можна пройти всі наступні етапи лікування, відмовився від евакуації за кордон", - пояснила онкологиня Центру Христина Запоточна.

Проблеми з оком у малюка зауважили через кілька днів після ворожого нападу, на той час їхнє містечко уже окупували вороги.

"Коли одного дня у Богданчика набрякла повіка, ми подумали про «ячмінь». Але припухлість лише збільшувалась і дуже скоро око опустилось і почало виходити за межі очної впадини. Тішило те, що зір у синочка зберігався, хоча він скаржився на роздвоєння зображення", - пригадує мама хлопчика Тетяна.

Виїхати з окупованої території тато з сином змогли лише із шостого разу, під сильними обстрілами – спочатку у Запоріжжя, потім в Одесу. Маму хлопчика не пропустили і вона змушена була повернутись додому. Лише на початку червня родині вдалось знову зустрітись усім разом у Львові.

Нагадаємо, львівські лікарі прооперували чоловіка зі Слов’янська, у якого нога згиналася у різні боки.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності