Франція прийме на канікули дітей із зони бойових дій

Франція прийме на канікули дітей із зони бойових дій

Франція готова прийняти у регіон Окситанія на десять днів українських дітей зі зон бойових днів. Про це розповідають у Львівській ОВА за результатами зустрічі очільника області Максима Козицького та представниками благодійної організації із Франції Alliance Occtanie Ukraine.

Благодійна організація працює з 2007 року, а її президентка Жанін Леско за походженням є українкою.

"Живучи у Франції, мені завжди хотілось показати, якою прекрасною є Україна та люди, які там мешкають. Наша організація невелика і не має значного бюджету, але ми з перших днів повномасштабної війни активізували допомогу українцям і продовжуємо це робити", – зазначила Жанін Леско.

Повідомляється, що з початком повномасштабного вторгнення росії організація відправила Україні 39 фур гуманітарних вантажів. Йдеться про продукти, медикаменти та амуніцію. До війни благодійники відправляли 7-10 фур з медичним обладнанням та медичними меблями для потреб лікарень Львова та області.

"Ми хочемо, щоб діти відпочили у нас, відвідали екскурсії, оздоровились. Також, щоб з ними працювали психологи, які б допомагали пережити стресові ситуації, спричинені війною у вашій країні", – повідомив віцепрезидент асоціації Гійом Лопез.

Максим Козицький підкреслив, що з перших днів війни Львівщина стала гуманітарним хабом та досі активно допомагає людям, які втекли від війни. Також він подякував Асоціації за підтримку українців, усі ініціативи та ту допомогу, яку вона вже надала.

Нагадаємо, німецькі волонтери доставили до Львова  40 тонн гуманітарного вантажу для українців. За час війни німецькі партнери передали гуманітарної допомоги Україні на загальну суму 4 мільйони євро.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності