Підприємства Львівщини на 13% збільшили експорт товарів

Підприємства Львівщини на 13% збільшили експорт товарів

У січні-квітні цього року експорт товарів підприємствами Львівщини становив 982,4 млн дол. США та зріс на 13% у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Також цьогоріч зріс на 6,6% імпорт товарів та становив 1429,9 млн дол. США. Зокрема, коефіцієнт покриття експортом імпорту становив 0,69, а у січні-квітні минулого року – 0,65.

"Попри воєнний стан, підприємства Львівщини нарощують експортну діяльність", – про це заявила керівник сектору з питань підтримки експорту департаменту економічної політики Львівської ОВА Вероніка Бурда.

Підприємства області здійснювали зовнішньоторговельні операції з партнерами зі 147 країн світу. Найбільше експортували електротехнічне обладнання – 18,4%, меблі – 12,9%, палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки – 12,3%, деревина і вироби з неї – 11,9%, жири та олії – 7,9%, зернові культури – 6,1%.

"Сектор з питань підтримки експорту постійно працює над розв'язанням проблем, з якими зіштовхується бізнес при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Зокрема, вже через кілька днів відбудеться презентація промоційного видання "Експортний потенціал Львівщини 2022", також готуємо низку заходів, зокрема круглий стіл "Експортне фінансування: доступні можливості та перспективи розвитку" і ще багато нових проєктів, які анонсуємо вже найближчим часом", – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Нагадаємо, на Львівщині зростає динаміка сплати податку на доходи фізичних осіб. Бюджетна сфера за динамікою сплати податку продовжує суттєво випереджати сферу бізнесу.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності