На Львівщині за рік офіційний рівень безробіття знизився більш ніж у 2 рази

На Львівщині за рік офіційний рівень безробіття знизився більш ніж у 2 рази

Зараз роботу в області шукають понад 11 тисяч людей

У Львівській області за рік офіційний рівень безробіття знизився більш ніж у 2 рази. Зараз роботу в області шукають понад 11 тисяч людей.

Про це в інтерв'ю Lviv.Mediа розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

"Ситуація на ринку праці Львівської області неоднозначна: якщо торік на цю дату ми надавали послуги 23,2 тис. безробітних, то зараз — 11,6 тис. Тобто кількість офіційно безробітних зменшилася більш ніж у 2 рази. Можемо сказати, що на Львівщині підприємства майже не зупинили роботу, але вакансій порівняно з аналогічним періодом минулого року стало на 40% менше", — розповів Василь Барилюк.

Він пояснив, що зменшення кількості безробітних серед іншого пов'язане з тим, що частина жінок виїхала з України.

"Справа вся в тому, що співвідношення між чоловіками й жінками, які шукають роботу, у нас завжди було на користь жінок. Тобто 60% і більше з тих, хто шукав роботу, були жінки. А зараз частина з них виїхала закордон. Щодо чоловіків, то багато з них пішло служити", — додав директор Львівського обласного центру зайнятості.

Крім цього, за його словами, зменшення безробітних списують на те, що частина людей звільнилася з роботи, але на облік не стала, бо виїхала з області.

"Це помітно по трудових колективах, адже зайнятість зменшилася орієнтовно на 40 тисяч серед тих, хто працював до війни", — зауважує Василь Барилюк.

Додамо, більше про те, як знайти роботу, які вакансії пропонують, кого шукають та скільки платять місцеві роботодавці — читайте у розмові Lviv.Mediа з директором Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності