За три місяці понад 7 мільйонів гривень: на Львівщині зросли податки від туризму

За три місяці понад 7 мільйонів гривень: на Львівщині зросли податки від туризму

7 млн 363 тисячі гривень – це сума туристичного збору на Львівщині за три місяці 2022 року

Через війну надходження до держбюджету від туристичної галузі за перші 4 місяці 2022 року скоротилися на 18% в порівняні з аналогічним періодом минулого року. Однак, порівняно з іншими регіонами України на Львівщині податки від туризму зросли.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

"7 млн 363 тисячі грн – це сума туристичного збору на Львівщині за три місяці 2022 року. Минулого року 6 млн 756 тисяч грн вдалося зібрати лише за півріччя. Такий приріст зумовила значна кількість тимчасово переміщених осіб, які приїхали на Львівщину, щоб бути якомога далі від зони бойових дій", – зазначила керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

Також є значний приріст доходу від діяльності туристичних агентств- вони сплатили до держбюджету на 85% коштів більше, ніж минулого року. Аналітики пов’язують це з тим, що до цього звітного періоду увійшли два перші довоєнні місяці року, для яких характерні ранні бронювання на новорічні та різдвяні свята.

Туроператори та власники приватних садиб продемонстрували незначний ріст податків – на 5 %. Вони в сукупності сплатили до держбюджету майже 100 млн грн. На 58% знизились податки від діяльності турбаз, кемпінгів, дитячих таборів відпочинку, сплатили– 57 млн грн податку проти 137 млн грн за аналогічний період 2021 року.

Нагадаємо, підприємства – забруднювачі Львівщини сплатили екологічний податок.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності