На Львівщині взяли на хабарі директора держпідприємства академії аграрних наук

На Львівщині взяли на хабарі директора держпідприємства академії аграрних наук

200 тис. гривень вимагав директор державного підприємства Національної академії аграрних наук України за надання у користування складського приміщення, де зберігалися стратегічно важливі запаси врожаю. Всі кошти мали йти йому у кишеню, адже жодних договорів чи угод зловмисник навіть не думав укладати. Такими діями чоловік наражав підприємство на можливу диверсію. Про це повідомляє прокуратура Львівщини та СБУ.

"Службовець в умовах воєнного стану налагодив корупційний механізм вимагання та отримання грошових коштів від фізичних та юридичних осіб за передачу в оренду виробничих та складських приміщень. Всі вони перебувають на балансі державного підприємства", - розповіли у прокуратурі.

Як зазначається, за 200 тис. грн. чоловік, використовуючи власне службове становище, мав надати в оренду складське приміщення без укладання відповідних договорів чи угод.

"Передавав в користування майно, а також виробничі та складські приміщення, де зберігалися стратегічно важливі запаси урожаю. За 200 тис. грн. і без укладання відповідних договорів, зловмисник планував надати в оренду приміщення стороннім особам, чим наражав підприємство на можливу диверсію", - кажуть в СБУ.

Фігуранта затримали, коли він отримав першу частину траншу - 30 тис. грн. від мешканця Львівщини.

Грошові кошти були вилучені. Зараз у справі триває слідство. Після чого горе-директору повідомлять про підозру та оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності