Через війну санаторії Львівщини напівпорожні або закриті

Через війну санаторії Львівщини напівпорожні або закриті

З огляду на повномасштабне російське вторгнення і вкрай складну економічну ситуацію, цьогоріч попит на відпочинок у курортних містах Львівщини впав до безпрецедентного рівня.

Через російське вторгнення, яке обрубало потік іноземних туристів, а також просідання доходів більшості українців, санаторії в курортних Трускавці й Східниці на Львівщині здебільшого напівпорожні, або ж і зовсім закрились.

Як інформує Lviv.Media, про це заявив директор Центру розвитку туризму Володимир Царук в розмові з журналістами інформаційної агенції УНН.

"Під час війни в країні не до туризму, його діяльність зведена до дуже низьких показників. Наприклад, санаторії в Трускавці чи Східниці на сьогодні або закриті зовсім, або мінімально заповнені, тому що в людей немає коштів, щоб відпочити і підлікуватися. А іноземні туристи сюди не приїдуть, тому що в Україні війна", – зазначив Царук.

[caption id="attachment_34511" align="aligncenter" width="1024"] Центр курортного міста Трускавець.
Фото: Фото: sanatorii-karpat.com[/caption]

Він також додав, що з початком літа українці почали виїжджати на вихідні, неподалік від місця проживання. Окрім того, є невеликий попит на одноденні екскурсії, і багато гідів пропонують свої послуги. Наприклад, у Києві є пропозиції 3-4 годинних екскурсій. Особливо, за словами експерта, цей вид відпочинку популярний в суботу та неділю.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, в Одеській області на пляжі загинув чоловік, підірвавшись на міні.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності